Jual Kereta Tepat Pada Masanya!

Posted by SAE Tuesday, February 1, 2011
Selamat Hari Wilayah!

Harini nak cerita mengenai kereta. Kita tahu kereta ada depreciation value.Beli hari ini, esok sudah drop value. Antara reason nak jual kereta:

1. Da boring kete lama,nak try kete lain pulak da
2. Baru beli,tetiba tak sedap bawala..tambah ade part yg berkarat..
3. Enjin problem
4. Banjir masuk air dlm enjin ekzos
5. Tgk member pakai kete lebih canggih
6. Sbb 3rd car da ni, rugi takde org guna
7. Nak save duit, bole naik lrt/bas

Jadi, bila masa yg sesuai untuk jual kereta? Jika anda beli cash, mmg harga kete takkan naik unless da modified sana sini (harga kete RM50K, modified spare part harga RM 100K).Ni da takde rupa asal kereta,mmg smart sy tgk. Jika anda buat loan bank, ha ni nak bgth ni. Kira berapa tahun lps anda beli, bilakah market value lebih dari loan bank (after bank bagi rebate). Timenila nak jual kereta, anda dapat untung. Jadi rancang, brp thn nak guna kereta, tahun bile anda patut jual, call bank anda check rebate. Pastikan jual terus kepada buyer tanpa agen. Save more money. So, tipsnya..jual kereta tepat pada masanya..rancang sebelum dan selepas membeli..Gud Luck!

2 comments

 1. Nifty direct Says:
 2. Nifty Optionsa


  you have mentioned very useful and profitable message message for us
  Thanks

  Stock Futuresa

   
 3. Jana pendapatan sampingan dgn mudah, modal rendah rm20.
  http://www.rm20segera.com/?r=treetz77

   

Post a Comment

Pengenalan Blog

Assalamualaikum & Salam Sejahtera Sahabat...

Selamat Datang ke Laman Bisnes Internet Online.

Saya SAE dan izinkan saya membantu anda. Di sini saya berkongsi cara-cara menjana wang, cara membina blog dan sebagainya hanya dari komputer anda di rumah. Tak kiralah anda surirumah, golongan professional, student, graduan menganggur atau kerja part time/full time.

Dipaparkan juga produk-produk INFO terkini yang bole anda beli untuk MELARISKAN BISNES anda memandangkan maklumatnya yg terlalu BERNILAI. Salah satunya menjadi RAHSIA KEJAYAAN SAYA pada hari ini.

Dapatkan juga LAPORAN atau BONUS PERCUMA serta tips2 PANAS perniagaan yg rata2 dicari setiap usahawan cyber. Hanya email saya di infobisnesduit@gmail.com dan saya akan hantarkan pada anda A.S.A.P.

Mengapa saya mahu berkongsi dan tidak mahu simpan rahsia 100%? Dulu saya juga seperti anda telah belanja beratus ringgit namun hasilnya HAMPA. Rupanya strategi saya SALAH. Saya membeli produk dr org yg mementingkan keuntungan semata2, bukannya benar2 mahu menolong anda. Dan produk yg dibeli tersangatla HAMPEH sehinggakan saya berasa sgt marah dan kecewa. Jadi berhati-hatilah.

Semoga perkongsian ilmu di laman ini bermanfaat buat semua dan marilah mengkayakan orang kita sendiri.......

Mengenai Kami

SAE CREATION ENTERPRISE (002008654-U)

Bisnes SAE

Tengah Dikemaskini. Harap Maaf