Buat duit dgn menjual barang dr rumah yang anda da taknak!

Posted by SAE Thursday, December 26, 2013
Bagaimana bisnes online anda sume? Sy doakan semuanya berjalan lancar..amin..ni nak share satu lagi cara buat duit...pernah tgk tak barang dlm stor anda yg asyik bertambah sehari ke sehari? Macam baju, barang mainan budak, perabot lama, stroller, buku2 apa2 shjlah.. Selalu rasa nak bagi aje orang, sedekah kt sape2 ke atau atau paling malas, nak letak shj di luar pintu rumah atau letak di tempat buang sampah mana2..tapi, apa kata kali ini, rasekan excitement berniaga 'garage sale', 'car boot sale', 'yard sale' atau apa shj yg org panggil. Selalunya melibatkan community di pasar pagi ke..tempat parking yg luas ke..tryla survey di kawasan anda...kalu tiada di tempat anda, apa kata anda shj yg jadi penganjur dan mulakan aktiviti yg best ni? :) Rumah pun bersih dan kemas, duit pun dapat...mungkin kita tak dpt semula nilai asal barang spt yg kite beli, at least dapat half price pun okay tgk pada keadaan brg tu dari tak dpt apa2..so dpt duit bole beli barang lain ye tak..

Selalunya , bayaran yg dikenakan RM 5-RM 10 untuk satu tapak..barang2 mestilah barang terpakai..jangan letak barang baru..larilah konsep nanti...oklah weekend ni jgn  lupa jln2 tgk car boot sales orang dulu...dpt some 'feeling' baru bole start your own sales...jangan lupa tengok barang yang da taknak pakai or guna kat rumah tu...selamat berkemas.......


23 comments

  1. Anonymous Says:
  2. Berbekalkan internet connection SAHAJA dah boleh buat duit! X percaya?

    visit link ni

    http://bit.ly/1dWSevX

     
  3. BuduKELATE Says:
  4. PROMOSI!!
    Semak Islam Today, pernyataan oleh Fatwa Department Research Committee - dipengerusikan oleh Sheikh `Abd al-Wahhâb al-Turayrî..
    SILA SEMAK DI SINI: http://en.islamtoday.net/node/779
    Khas buat pelajar. Suri rumah.. Dan kpd mereka yang suka berfacebook suka berblog.
    http://www.rm20segera.com/?r=HUDALATIF
    Modal Hanya RM20.00 SAHAJA!!
    100% komisyen milik anda!!
    Web promosi percuma!!
    Tanpa melalui akaun bank admin
    Komisyen terus ke akaun bank ANDA
    Terima SMS duit dah masuk ke AKAUN!!!
    syarat utama mesti memiliki akaun bank.... MAKA ANDA LAYAK!!!
    http://www.rm20segera.com/?r=HUDALATIF
    INI BUKAN SKIM CEPAT KAYA,INI BUKAN JUAL BARANG,INI BUKAN PELABURAN HARAM INTERNET,INI BUKAN MLM,...INI ADALAH SISTEM "AFFILIATE" IANYA HALAL DAN SAH DISISI UNDANG-UNDANG MALAYSIA
    JGN RISAU, PROGRAM RM20SEGERA ADALAH HALAL kerana ia adalah Internet Referral Program
    Sekali lagi,sign up di : http://www.rm20segera.com/?r=HUDALATIF

     
  5. "Modal start RM350, terus terima USD25..dah 2tahun kini income RM8000 seminggu.. Alhamdulillah"
    Daftar free--> http://simplebisnes.net/oun
    http://oun.stiforpmy.com/
    Maklumat:- http://bit.ly/1a01xw2
    http://bit.ly/1lA61OC
    -->http://on.fb.me/1htamjI

     
  6. Jana income rm900 sehari tanpa modal.
    tuan/puan drpd berfacebook tak dpt hasil,baik
    berfacebook yang dpt hasil.Saya nak berkongsi
    1 program dari US yang boleh buat income
    sampingan.Free register tiada apa2 bayaran
    dikenakan.Tiada tipu muslihat ( kalau anda
    rasa program ni menipu..anda tak rugi apa2
    pun..anda tak keluar modal pun kan?) tak
    perlu cari org , tak perlu beli or jual barang.
    Syarat kelayakan:
    Anda ada facebook dan tahu guna komputer
    sikit2.Anda hanya perlu open link dibawah dan
    register sebagai member.Lepas register anda
    terus dapat 25 usd x 3.4 = rm85.00.Lepas tu
    anda akan dapat link anda sendiri.Apa lagi
    anda copy link anda sendiri dan copy ayat2
    saya ni dan paste dkt facebook, Twitter dan
    sebagainya.Setiap org yang buka link anda,
    anda akan terima ganjaran sebanyak 10 usd x
    3.4= rm 34.00
    Mudah kan? Duit anda boleh pilih, samada
    duit masuk ke akaun bank atau cek akan di
    pos ke alamat rumah anda.register percuma
    sila ke
    http://www.theweeklypay.com/index.php?share=286721

     
  7. Hilmi Zamri Says:
  8. http://www.theweeklypay.com/index.php?share=290978 jom try

     
  9. Anonymous Says:
  10. ada facebook,twitter,pandai komputer sikit-sikit, dah boleh cuba join link ni, http://bit.ly/1bcUblR

     
  11. Man Aman Says:
  12. Assalamualaikum.

    Tahniah,kerana majoriti pelawat blog ini ada kesedaran mengenai bisnes. Bisnes,berniaga ini sunnah Rasullallah s.a.w . Lakukn dgn ikhlas dan salurkn kejln yg baik.

    Semua tindakkn dan usaha kita ,haruslah dicatur dgn bijak. Gunakn semua peluang dan ruang yg ada. Lindungi dan selamatkn segala aset,pinjaman perniagaan dan ahli keluarga anda dgn cara yg bijak.

    TAFSIR AL-BAQARAH AYAT : 240 (Wasiat Bagi Seorang Istri Untuk Tinggal Selama Setahun di Rumah Suaminya yang Meninggal)

    Hubungi saya
    Abdul Rahman b Idrus
    Financial Islamic Consultan
    +6013-374 3843

     
  13. Wong Koyo Says:
  14. https://www.facebook.com/pages/Kedai-fb/386211261399394?notif_t=page_new_likes

     
  15. Wong Koyo Says:
  16. Other Terms & Conditions:

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Year Warranty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    -Easy & Convenient (Office & Home Use)
    (NOTICE: Winix Model Water Dispenser Is
    100% New,If Not Money 100% Refundable)

    ***Filters 100% Made In KOREA***

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Harga Promosi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    .................This CRAZY PROMOTION....................
    ~Crazy Promotion RM1799 (Market Price is RM2490)

    -Free Installation & Delivery For Below State
    Only:-

    *Whole Klang Valley,kuala Lumpur, Selangor,
    Nilai & Ledang.

    *Included Weekend & Public Holiday^^
    *Can Be Complete In 2 days..

    ***Ledang - can be complete in 3 days..

    -------------Hubungi : syafiq ---0136306402------------------

     
  17. Jana pendapatan sampingan dgn mudah, modal rendah rm20.
    http://www.rm20segera.com/?r=treetz77

     
  18. Ahmad Aiman Says:
  19. Click disini :
    http://www.rm20segera.com/?r=afeyf92

     
  20. Anonymous Says:
  21. Menguruskan Email Di Rumah (Bebas Berkerja Di Rumah)

    TAWARAN SEGERA SEBAGAI PENGURUS EMAIL

    KAMI MEMERLUKAN BANTUAN UNTUK MENGURUSKAN EMAIL DARIPADA
    PELANGGAN KAMI. SISTEM KAMI SANGAT MUDAH DIGUNAKAN.

    * BUKAN AFFILIATE/MLM
    * BUKAN MENJUAL
    * PENDAPATAN TERUS KE AKAUN BANK
    * MASA BERKERJA BEBAS
    * BERKERJA SELESA DI RUMAH SENDIRI

    JANGAN LEPASKAN PELUANG, HUBUNGI KAMI SEGERA...

    http://bozzv6.net/pengurusemail7878

    Kerja: Kerja Pengurusan Email
    Dibayar: 1 Email=RM90
    SMS h/p: Puan Masnah 0127473549

     
  22. http://gopaidweekly.com/?ref=222287

     
  23. Anonymous Says:
  24. BERMINAT JOIN D2R...
    konsep perniagaan D2R ini adalah PERKONGSIAN, company
    register dengan SSM yang di tawarkan adalah perkhimatan.

    Ruang iklan dan platfrom yang kami jual (beli pakej semasa pendaftaran)... itulah produk kami, kami menjual sistem bukan menjual barang krn kami syarikat perkhidmatan secara online bukan jual barang2.

    terdapat 3 pakej:

    # pakej GOLD : 1 lot - modal RM50 ~ bonus pool RM186
    # pakej DIAMOND : 3 lot - modal RM150 ~ bonus pool RM558
    # pakej PLATINUM : 7 lot - modal RM350 ~ bonus pool RM1,302

    ada 2 plihan bila join:
    1: join dan x nak buat apa2>>

    -bila anda join pakej rm50= beli 1 lot iklan........sekiranya anda x nak buat apa pun still dapt bonus
    bonus ni dipanggil bonus pool/ bonus goyang kaki..... x perlu buat apa pun juz tunggu hasilnya... compny akan bg bonus tu sebanyak rm186 secara cikit2 slps temph 3 bulan...klau berpuas hati blh reentry lagi.
    ala mcm asb tapi berbaloi jika dibandingkan dgn tunggu bonus ASB. Bonus ASB kalau setakat simpan RM50 setahun myb jadi RM55+ jer... berbeza dgn bonus pool D2R.. walau modal sikit tapi dpt pulangan 3kali ganda cuma kena sabar
    .
    2: nak income yg cepat>>

    JIKA ANDA DAH TAK SABAR UTK TUNGGU PULANGAN.. ini cara UTK JANA INCOME DGN LEBIH CEPAT & LUMAYAN,,..
    . * taja / ajak rakan2 kita join... bila ada rakan kita yg join, 1/2 dr duit pembelian pakej akan dimasukkn ke dlm akaun ewallet kita..
    .
    ~juz copy iklan/testimoni d2r ,paste di wall n edit cikit2 n pos...tu je...
    sekiranya de yg minat n join pakej rm50...company akn bg separuh dr duit tu sbgai insentif utk kita...sbb wat keje utk cmpany. + bonus reseller + modal + bonus pool... nie atas usaha sendiri klau rajin incme lbh cikit.... sama seperti yg saya wat skarg...
    cth:
    = tajaan kita beli pakej GOLD (RM50) , kita dpt RM25.
    = tajaan kita beli pakej DIAMOND (RM150) , kita dpt RM75..
    = tajaan kita beli pakej PLATINUM (RM350) , kita dapat RM175..

    JGN SALAH FAHAM YE d2r ni syrk pengiklanan bkn sistm piramid
    d2r ni perkongsian,xde istilah menguntungkan org atasan
    sapa2 je join DIA BUAT DIA DAPAT..

    klik sini...

    www.dare2rich.co/aizat95

     
  25. Anonymous Says:
  26. This comment has been removed by a blog administrator.  
  27. Anonymous Says:
  28. ape susah2.. daripada buat bisnes yg x berdaftar & susah tu, baik buat bisnes 1whp.. berdaftar dgn SSM lagi :) kerjanya mudah je.. kerja kita ? iklan & promot je :D bermula dgn modal serendah RM55, anda boleh jana income RM20-300 sehari !!! lagi2 skrg ni company tgh buat promosi :) kalau dpt taja org terawal, anda akn dapat RM150 !! berbalik modal serta merta ! apa lagi, jom join bisness nih :) kalau berminat , sila pm saya di WeChat . ID : Ehh0707 ...inshaa Allah saya boleh tolong :)

     
  29. | eriss | Says:
  30. http://EarnPerVisits.com/?share=4404 tlg click link ni boleh? terima kasih :)

     
  31. hamdi nik Says:
  32. Income RM900 sehari "REGISTER PERCUMA"(kalau anda rasa program ini satu penipuan,ia tidak merugikan anda kerana anda tidak pun mengeluarkan modal)Anda hanya perlu ada FACEBOOK/WHATSAPP/WECHAT termasuk laman sosial yang lainnya.Anda perlu open link dibawah ini dan Register.Anda terus mendapat USD25x3.5=RM85.00.Selepas itu anda akan dapat link anda sendiri.Anda hanya Copy ayat saya ini dan paste dilaman sosial anda.Setiap orang yabg buka Link anda,Anda akan terima ganjaran sebanyak USD10x3.4=RM34.00 sangat mudahkan??? Anda boleh pilih cara pembayaran sama ada duit $$$ anda dimasukkan ke akaun bank atau check akan diposkan ke alamat rumah anda.Jangan tunggu lagi "REGISTER PERCUMA" sila klik link bawah ini dan isi maklumat anda.Belum cuba belum tau dan tidak salahkan kalau mencuba ../::,@/:Strong/Strong

    http://jobandcash.com/?share=16472

     
  33. nurquraisha Says:
  34. Ingin menambah pendapatan sila click this link http://lpgnxtreme.com/?referid=quraisha92

     
  35. Macam macam cara boleh buat untuk menambah pendapatan sampingan :)

     
  36. http://pemasarannewbie.com/blog/

     
  37. Terima kasih di atas [TIP-TIP tersebut].

     
  38. Perkongsian yang sangat bermanfaat. tq

    <a href="http://beautyfatimah.com/2015/03/03/kelebihan-mendaftar-menjadi-ahli-shaklee-bersama-upline-yang-betul/>Bisnes Online Tanpa Modal </a>

     

Post a Comment

Pengenalan Blog

Assalamualaikum & Salam Sejahtera Sahabat...

Selamat Datang ke Laman Bisnes Internet Online.

Saya SAE dan izinkan saya membantu anda. Di sini saya berkongsi cara-cara menjana wang, cara membina blog dan sebagainya hanya dari komputer anda di rumah. Tak kiralah anda surirumah, golongan professional, student, graduan menganggur atau kerja part time/full time.

Dipaparkan juga produk-produk INFO terkini yang bole anda beli untuk MELARISKAN BISNES anda memandangkan maklumatnya yg terlalu BERNILAI. Salah satunya menjadi RAHSIA KEJAYAAN SAYA pada hari ini.

Dapatkan juga LAPORAN atau BONUS PERCUMA serta tips2 PANAS perniagaan yg rata2 dicari setiap usahawan cyber. Hanya email saya di infobisnesduit@gmail.com dan saya akan hantarkan pada anda A.S.A.P.

Mengapa saya mahu berkongsi dan tidak mahu simpan rahsia 100%? Dulu saya juga seperti anda telah belanja beratus ringgit namun hasilnya HAMPA. Rupanya strategi saya SALAH. Saya membeli produk dr org yg mementingkan keuntungan semata2, bukannya benar2 mahu menolong anda. Dan produk yg dibeli tersangatla HAMPEH sehinggakan saya berasa sgt marah dan kecewa. Jadi berhati-hatilah.

Semoga perkongsian ilmu di laman ini bermanfaat buat semua dan marilah mengkayakan orang kita sendiri.......

Mengenai Kami

SAE CREATION ENTERPRISE (002008654-U)





Bisnes SAE

Tengah Dikemaskini. Harap Maaf